Reklamation / Retur

TRANSPORTSKADA

Om du upptäcker en transportskada ber vi dig att kontakta oss så snabbt som möjligt på kontoret@bioteket.se. Ta bilder på transportskadan och bifoga dem i mejlet när du kontaktar oss. Observera att du inte får använda produkten och att du måste behålla produktens originalförpackning så att hela paketet och varan kan kontrolleras vid handläggning av ärendet. Tänk på att spara ditt kvitto från fraktbolaget. Ansvaret för varan är ditt fram till att vi mottagit paketet. 

REKLAMATION

OBS! Har du köpt din vara hos någon av våra återförsäljare måste du kontakta aktuell butik för att genomföra din reklamation.

Kontakta oss på kontoret@bioteket.se om du har beställt i vår webshop och något av nedan har inträffat. 

* produkten inte motsvarar vad som är beställt (t ex om vi skickat fel vara)

* varan är trasig när du öppnar paketet

För att vi ska kunna hantera din reklamation så snabbt och korrekt som möjligt behöver vi följande uppgifter:

  • Kvitto
  • Bilder på skadan/felet
  • En tydlig beskrivning av felet/problemet

När vi mottagit all information kontaktar vi dig och tillsammans hittar vi den lösning som passar bäst (omleverans/retur/kompensation). Du som är privatperson har reklamationsrätt i totalt 3 år från du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Rätten till reklamation upphör även efter det att utgångsdatum har passerats.

Tänk även på att spara emballage/förpackning.

ÅNGERRÄTT

Konsumenter har som grundregel rätt till 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler, men det finns vissa undantag, däribland livsmedel. Samtliga produkter som säljs av Svenska Bioteket AB tillhör kategorin livsmedel och således gäller inte ångerrätten. Vi hänvisar till konsumentverket för mer info. 

inte heller Outlösta paket omfattas av ångerrätten. Har du inte möjlighet att hämta ut ditt paket inom den tidsram som paketet ligger hos ombudet och det därmed  går i retur till oss debiterar vi dig en administrationsavgift på 175 kr.

Tillagd i varukorgen